Metamorfosis fascinants I

1. Attacus Atlas.

Comencem amb una de les espècies més curioses. Com eruga, té un color blanc amb taques vermelles brillants i compta amb estranyes espines suaus al voltant del seu dors i peus.

Ja com papallona, ​​pot arribar a mesurar entre 25-30 centímetres, de manera que és la papallona més gran del món!

Aquesta espècie habita en els boscos tropicals de la Xina ia l'Índia, on són cultivades per la seva seda.

Com a papallona, neixen sense boca, per això el seu cicle de vida és molt curt degut a que no poden alimentar-se.

2. Arna Braman. (Brahmaea wallichii insulata)

Aquesta estranya eruga té una sèrie de pues en els seus dors de color negre, a més d'una espècie de "banyes" del mateix color.

Potser no és una de les erugues més atractives d'aquesta llista, però es converteix en una de les arnes més belles del món, amb un fascinant disseny en les seves ales. Podem trobar a aquesta espècie a Etipoía, Myanmar, Taiwan, Japó, Xina i Índia.

3. Papallona ales de vidre. (Greta oto)

Aquesta és una de les erugues més "ordinàries" d'aquesta llista causa de la seva forma senzilla. No obstant això, la seva transformació és fascinant.

Té unes ales transparents, semblants al vidre, que els permet fondre´s amb l'entorn i passar desapercebudes.

4. Arna Io. (Automeris io)

Com eruga té un color verd cridaner amb dues franges en els seus laterals de color vermell i blanc. Pot arribar a mesurar fins a 5 centímetres i tot el seu cos està cobert d'espines verinoses les quals poden causar dolor al mer contacte.

Ja com arna, adquireix tons rosats clars i a les seves ales baixes té un disseny semblant al de dos ulls com a forma de protecció davant de depredadors. Aquestes arnes només volen en la nit i han aparellar-se amb rapidesa, ja que tenen una deformitat en les seves peces bucals que no els permet menjar quan són adultes, de manera que, com l´Attacus Atlas, viuen molt poc.

5. Swallowtail negre. (Papilio polynxenes)

Aquesta és una de les erugues més curioses dels Estats Units. Té un patró amb els colors negre-verd-groc que li permet camuflar-se i compta amb un amenaçador fibló que pot usar amb qui gosi molestar-la.

La seva forma de papallona és de gran bellesa, té un curiós to blau elèctric que es barreja amb un verd metal·litzat. És de la família papilionidae, com la nostra estima Papallona Reina (Papilio machaon)

Fins aquí la primera part de metamorfosis fascinants. Què us ha semblat? les coneixíeu? podeu deixar-nos els vostres comentaris sota d´aquest post.

Si us ha agradat esteu atents a a segona entrega que estem preparant!

I al finalitzar no us perdeu un petit test per posar a prova els vostres coneixements sobre aquestes meravelloses criatures. Fins aviat!

#lepidòpters #auladenatura #erugues #educacióambiental #natura

Entrades destacades
Entrades recents
Arxiu
Buscar per tags
No tags yet.
Segueix-nos!
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square